The Three Lions

The Three Lions

Narancsos Oroszlán Vacsorára

2012. február 29. - mgyuri

Barátságos meccset játszik ma az angol válogatott B-válogatott C-válogatott és Hollandia csapata. Aki messzemenő következtetéseket kíván levonni ebből a meccsből, annak úgy kell.

Egyrészt, a barátságos meccsek gyakorlatilag egy szükséges rosszt, nyűgöt jelentenek minden résztvevőnek - csak azt tudom elképzelni, hogy Sepp Blatter mindeközben otthon ül, a Trololo songot hallgatja és eszelős tekintettel röhög a markába, hogy megint egy rakás embernek tudott beinteni.

Barátságos meccset játszik ma az angol válogatott B-válogatott C-válogatott és Hollandia csapata. Aki messzemenő következtetéseket kíván levonni ebből a meccsből, annak úgy kell.

Egyrészt, a barátságos meccsek gyakorlatilag egy szükséges rosszt, nyűgöt jelentenek minden résztvevőnek - csak azt tudom elképzelni, hogy Sepp Blatter mindeközben otthon ül, a Trololo songot hallgatja és eszelős tekintettel röhög a markába, hogy megint egy rakás embernek tudott beinteni.

Másrészt, új és átmeneti a szövetségi kapitány, nincs még csk hirdetve és az eredetileg kihirdetett, amúgy sem bivalyerős keret tagjai úgy tűnik, lesérülési versenybe kezdtek, nem lesz ott a pályán Walker, Cleverley, Rooney és Bent sem, Terry már régebb óta sérült, az alap keretbe sem került be, Pearce pedig nem hívta be Lampardot. Az előző posztban már páran leírtátok, hogy ki kit szeretne látni a csapatban (és kit nem), én személy szerint Walcottot, Barry-t és Downingot a válogatott közelében sem akarom meglátni, Young formája pedig csapnivaló volt a United legutóbbi meccsein (bár a válogatottban neki általában jobban megy); helyettük viszont jöhetne Oxlade-Chamberlain, illetve örülök Lennon behívásának, bár ő is csak egy-két fokkal jobb, mint Walcott. A védelem és a középpálya - jelen körülmények között - nagyjából adott, sok variálási lehetőség nincs, igazából egyedül a csatársor az, ahol kérdéses lehet, hogy ki játszik majd és milyen játékrendszert képzel el Pierce, aki bejelentette, hogy szívesen maradna az EB idejére is akár, bár a játékosok, a szakértők, a szurkolók, a karmatlai rádzsa és Chuck Norris még mindig Redknappet szeretnék a helyén látni.

A hollandoknak is megvannak a maguk problémái persze, a sok porcelánábú legényükkel. Robbent úgy kell összerakni meccsről meccsre, RvP mindig egy belépőre van a sérüléstől, legnagyobb sztárjuk, Sneijder formája csapnivaló, a minőségi védőik pedig kvázi elfogytak. A válogatottjukban egyébként 7 PL-játékos is szerepel (van der Vaart, RvP, Kuyt, de Jong, Heitinga, Krul, Vorm), de ez a mostani holland keret valahogy kevésbé tűnik félelmetesnek, mint az elmúlt pár évben bármikor (ebből persze hatalmas verés lesz, csak, hogy ne legyen igazam), de valószínűleg az egyszeri szurkolók két harmada még így is a narancsosokra szavazna, a meccs esélyeseként.

A válogatott mérlege a hollandok ellen felemás, 5-9-4, az utóbbi 4 meccs egyaránt döntetlenre végződött, bár az utóbbi időben a két csapat csak balettben mérkőzött meg egymással, hűséges fotósaink azonban erről is tájékoztattak minket
Lampard Balett

Ebből a meccsből bármi kisülhet, attól függően, hogy melyik kapitány mennyire veszi komolyan a meccset, a játékosok melyik formájukat hozzák, mennyire lesz botrányosan gáz a Wembley gyepszőnyege és hányat lép a veréb egy évben. NE számítsunk sem hihetetlen hajtásra, sem észveszejtő színvonalra (úgy hiányzik ez a meccs mindenkinek, mint egy sün a lepedő alá), de korrekt játékra mindkét csapat részéről van esély, bár Shearer például le se szarja az eredményt.

A népsportos holland blog így várja a meccset.

Az általam favorizált kezdő:
Hart - Richards, Cahill, Smalling, Cole - Lennon, Gerrard, Parker, Johnson - Young - Welbeck (opcionálisan Richards helyett Jones illetve Young helyett Sturridge)

A bejegyzés trackback címe:

https://thethreelions.blog.hu/api/trackback/id/tr928344036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

296258 2012.02.29. 09:51:26

Ez a meccs kb tükörképe lesz a tegnapi brazil - bosnyáknak, az a kérdés még melyik szerepet játssza Anglia...

296258 2012.02.29. 09:56:42

Ja és kb. mindenben hasonlatos a véleményünk, Barryt leszámítva ;)

339351 2012.02.29. 09:57:21

Semmi nagy durranásra nem szabad számítani persze, bár örülnék ha valami játékot is látnék a válogatottól. Oxlade-Chamberlain-t nem értem miért nem hívta be Pearce, beférne jobb szélsőbe simán, Walcott-nál én is jobb játékosnak tartom. Valami nyögvenyelős 0-0 vagy esetleg egy vékony győzelem ide vagy oda.

287507 2012.02.29. 10:04:31

A barátságos meccs úgy annyira nem érdekel. A válogatott jövője annál inkább. Én nagyon szeretném már, ha a Lampard-Gerrard duó végleg el lenne felejtve ebből a válogatottból. Nem táplálok különösebb ellenérzéseket ezen játékosok iránt, de Lampardban már semmi fantáziát nem látok. Utoljára 2004-ben bizonyította be a válogatottban világversenyen, hogy szükség van rá. A többi esetben ez a duó leégett. Az egész 2010-es VB totálisan impotens játéka pedig már a kínszenvedés felsőfoka volt. Szintén nem Unitedos elfogultságból, de tartsátok annak, Carricket be kellene próbálni közepén. Abban ugyan nem értek egyet a többiekkel, hogy a Carrick-Parker duó adna valamit, mert ez egy lassú kettős és szerintem ez nagyon nem okés. Cleverley meg, hát nincs ő kész erre az EB-re, idén alig játszik, a teljesítménye hullámzó. Bár még van pár hónap. A középpálya közepe lesz megint a kulcs. A védelem megint tele van jó emberekkel, kapus ismét van, elől is elég szép a helyzet. Az viszont biztos, hogy Downingot én is kivágnám a válogatottból, de a magam részéről Milnert is. Lennon és Oxlade bepróbálása nem lenne ördögtől való, de miért lenne az Holt bepróbálása például az? Azért idén a srác vert már gólt a Unitednek, a Poolnak, a Chelseanek. Egyébként jó lenne már egyszer az életben kimenne egy fiatal válogatott, amire idén még lehetne is esélyes és nem várnának tőlük sokat, aztán véletlen becsúsznának a 4 közé, akkor már meg lehetne emelni a kalapot.

337003 2012.02.29. 10:09:16

[stanleykubrick](#729435): semmi bajom Holttal, tőlem jöhet, de csatárposzton nem vagyok elégedetlen. kíváncsi leszek ma a gerrard-parker duóra, ha nagyon megrázza magát steveg akkor azért eléggé sokat tehet a csapatért középen.

337003 2012.02.29. 10:22:24

ja igen, aki netán nem tudja sport klubon nézni, annak itt a streamforum: http://www.facebook.com/streamforum én minden valószínűség szerint pécsen, a presszó9 nevű kocsmában fogom nézni, aki gondolja, jöjjön

335004 2012.02.29. 13:05:35

Az angolok csatárgondját azért én picit súlyosabbnak látom, mint a középpályásgondot, és a holland védelem sincs már annyira felforgatva Heitinga visszatérésével. Van der Wiel hiánya fájó lesz, de nem hiszem, hogy védekezésben gond lenne holland részről, a pontrúgások lesznek a keményebb dió. Remélem azért komolyan veszik a srácok a ma esti meccset, már csak presztízsből is lehetne egy kis hajtás...

337003 2012.02.29. 13:17:27

[szederbokor](#729599): youngnak a válogatottban azért általában jól megy, kérdés, hogy welbeck (ha ő játszik) berúgja-e a helyzeteit. a középpályával az a baj, hogy ha nem működik rendesen, nem jut labda előre, meg van lőve minden. egyébként én is remélem ,hogy felpörgetett meccs lesz a mai, a két kedvenc válogatottam csap össze

308843 2012.02.29. 15:13:51

Nekem is a két kedvenc válogatottam Anglia...

344547 2012.02.29. 17:24:57

"illetve örülök Lennon behívásának" Behívták? Mert én nem tudok róla.... A sérülések miatt?

335004 2012.02.29. 18:00:53

[Dr Rudeboy](#729613): Értem én, csak hiába van középpályád, ha utána a négy nem is rossz védővel szemben már csak egy Welbecked és egy szélsőként szerintem jobb Youngod marad. Szerintem inkább ott torpan majd meg a nyugati front, mint a középpályán, a hollandok támadóbb felfogásúak annál, hogy a felezővonalnál legyen összesen 4-5 ember, aki szépen megszűri a támadásokat.

334237 2012.02.29. 19:06:35

Kiszivárgott a kezdő: http://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=305300046189777&id=293310280722087
süti beállítások módosítása