The Three Lions

The Three Lions

Kezdetek

2012. június 11. - mgyuri

Fűbe haraphattak volna...

Tegnap elkezdődött az Eb, végre. Pályára lépett az angol csapat, meg is volt a vezetés. Attól messze voltak a franciák, hogy fűbe harapjanak, bár tíz percig elhittük: lehet itt győzni is. Nem így lett, távolról sem, de úgy hiszem nem lehetünk elégedetlenek a látottakkal, egy pont a nyitómeccsen a legerősebb csoportellenfél ellen, egy meccsel közelebb Rooneyhoz.

Fűbe haraphattak volna...

Tegnap elkezdődött az Eb, végre. Pályára lépett az angol csapat, meg is volt a vezetés. Attól messze voltak a franciák, hogy fűbe harapjanak, bár tíz percig elhittük: lehet itt győzni is. Nem így lett, távolról sem, de úgy hiszem nem lehetünk elégedetlenek a látottakkal, egy pont a nyitómeccsen a legerősebb csoportellenfél ellen, egy meccsel közelebb Rooneyhoz.

Nézzük az első meccs osztályzatait:

Hart - 7 - Egy hibája volt, a gólról viszont nem tehetett. Kell egy ilyen kapus hátra. Már nagyon kellett.

Johnson - 6 - A kettes szám jegyében játszott. Kétszer takarított veszélyes helyzetben, kétszer szerelt kritikus szituációban és két remek belépője volt.

Terry - 7 - Rutin. Megoldott szinte mindent. Takarított szerelt, fejelt.

Lescott - 7 - A gólszerző. Mellette jól tette a dolgát hátul

Cole - 7 - Jól oldotta meg Ribery őrzését, a bal oldalon nem nagyon futott francia támadás.

Milner - 6 - Az a helyzet... Ekkora nem lesz még neki az Eb-n. Nem volt túl jó James, de akart. Fel kell neki is javulnia.

A gól

Gerrard - 8 - A kapitány volt a legjobb a csapatban úgy gondolom. A szabadrúgásából Lescott gólt fejelt, de e mellett bejátszotta a pályát, védekezett, igyekezett szervezni. Sokszor próbált labdákat adni Welbeckéknek, de nem egyszer hátul tisztázott.

Parker - 7 - Megállta a helyét, jól fékezte meg a kéket. Tökéletesen passzolt, de előre nem merészkedett. A védekező harmadból ki sem dugta az orrát.

Oxlade-Chamberlain - 6 - A fiatal szélső még az Arsenalban sem alapember, itt kezdő. Hiányzik a rutin, hiába ügyes gyerek (ezt meg is mutatta párszor), de egy kis plusz hiányzott.

Young - 5 - Keveset passzolt, kapura nem volt veszélyes, egy-két jó csele volt csak. Nálam most ő volt a leggyengébb csapattag.

Welbeck - 5 - Egy csatár aki nem veszélyezteti a kaput. Mezőnyben nem volt rossz, de hiányzott egy olyan mozdulat, mint a belgák ellen.

A cserék, Defoe, Henderson és Walcott örülhetett, hogy még egy válogatottság kerül a nevük mellé, pláne Henderson.

a kezdők

Hodgson új világot hozott el Angliának. Kiscsapatként játszott a Three Lions, nem kezdeményezett, nem támadott. A döntetlen elég volt.

Nem volt a csapatnál a labda (35% a birtoklási arány), két komolyabb helyzete volt a csapatnak, egy kapura menő labdából lett a gól.  Ennél több kell a svédek ellen, akik kikaptak a házigazdáktól, még egy meccset kell kihúzni Rooney nélkül.

Kezdetnek nem rossz, de nem is jó. Még minimum négy pont kell a csoport túléléséhez.

A bejegyzés trackback címe:

https://thethreelions.blog.hu/api/trackback/id/tr58344112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

339847 2012.06.12. 00:27:26

haló, én még ma kezdtem el olvasni ezt a bejegyzést, nem holnap :D

339351 2012.06.12. 10:00:00

Szomorú volt látni, mennyire impotensek a támadóink, de Welbeck nálam 6, többször jött vissza védekezni, a végén Cabaye lövését nem biztos, hogy fogta volna Hart. Ja és a meccs embere Lescott, nagyszerűen védekezett, és gólt is szerzett, ennél többet nehezen kérhetnénk egy középső hátvédtől. Gerrard-tól több kell. Több vállalkozó kedv, esetleg el lehetne ereszteni néha egy távoli bombát, az ő rúgótechnikájával nem veszett ötlet. A többiek értékelésével egyetértek, van végre egy normális kapusa Angliának. Jó hír. Remélem Rooney-val előrébb leszünk támadásban is, és akkor még bármi is lehet. Bár a tegnapi zakó feltüzelte a svédeket, ebben biztos vagyok, valahogy még is meg kéne verni őket.

337079 2012.06.12. 11:48:30

Ahogy azt az indexes blogon (sorry, ott már a vébékor kommenteltem, de népsporthűségem ettől megingathatatlan) is írtam: A csapat annyira ötlettelen és lelketlen futballt játszott tegnap (amire nem mentség, hogy a franciák se szaggatták szét az istrángot...), Ashley Young teljesen súlytalan volt, Welbeck nem tud labdát kezelni, és az, hogy Milner mit keresett a jobbszélen, mikor Walcott ott ül a padon, azt meg csak Buta Woy tudja. Theo nem okos gyerek, meg labdatemető is kicsit, de gyors, technikás szélső, nem egy dromedár, mint Milner. Ashley Cole egyetlenegyszer (!) indult meg előre a meccs alatt, akkor is szar indítást kapott. Azt meg, hogy Hendersonnak minek kellett egyáltalán elutaznia a csapattal, nemhogy beállni tegnap, azt nem nagyon tudom. Woy olyan antifutballt csinált tegnap, hogy mélységesen felháborodtam. Ez méltatlan, minden szinten. Az eredmény ezzel a csapattal egyébként nem rossz. A védelem nagyjából bizonyított is tegnap, Lescott határozottan jó benyomás keltett (persze nem a külsejével), Gerrard rombolni még mindig nagyon jó, a támadások milyensége pedig WR10 hiányában nem mérvadó. Ha Rooney nem hozza el a Kánaánt (persze addig még el kell jutni, bár a svédek nem tűnnek verhetetlennek...), akkor a végtelenül lelkes (és helyenként ügyes) ukránoktól akár ki is kaphatunk, és mehetünk haza, ami azért még ezzel a nyamvadt kerettel, és edző nélkül is blamázs lenne.

337079 2012.06.12. 11:53:15

A posztot olvasva a Milner osztályzásánál némi Citeh-oldali elfogultságot éreztem, a mezőny legrosszabbja címért Ashley Younggal párban jelentkeztek be. Welbeck csak az elképesztő oxis mentése (érted: az egyetlen csatárunk egy védekező megmozdulás miatt...) miatt marad ki nálam a hajszárító-versenyből. Összességében rohadt érzés volt nézni a meccset, pedig egész nap számoltam a perceket a kezdésig.

296258 2012.06.12. 21:53:57

[t.o.d.](#850874) lehet :) de azért Milner legalább a védekezésből kivette a részét és volt kb. kétszer annyi passza.

337079 2012.06.13. 11:53:51

[mgyuri](#851308): :-)

334237 2012.06.14. 16:39:37

[mgyuri](#851308): Milner 72%-os passzolási mutatójánál csak a csereként beálló Defoé (50%) volt rosszabb. Welbecknél ez a szám 92. Igaz, hogy Danny boy kevesebbszer ért labdához (37-szer; Milner: 52-szer), de más volt a pozíciójuk. A 72%-os passzmutató sokkal nagyobb gáz, pláne a középpályán. Nem csoda, hogy a támadók kevés labdát kaptak...

296258 2012.06.14. 22:53:18

[Beyonder](#852832): éppen ezért volt rosszabb Young, neki gyakorlatilag semmi védőmunkája nem volt, a támadót meg nem látta el.
süti beállítások módosítása