The Three Lions

The Three Lions

A Three Lions főpróbája

2012. május 26. - mgyuri

FőpróbaVége az idénynek, most már mindenki a Eb-re koncentrál.

Kalandosan zárult a sokak által nagyon színvonalasnak tartott idei Premier League idény, angol csapat lett a Bajnokok Ligája győztes, már csak egy jó szereplés hiányzik a kontinenstornán, hogy tényleg nagyon sokáig beszéljünk erről az idényről.

Újra összeáll a Three Lions, a nyilvános főpróba ma lesz Norvégiában.

FőpróbaVége az idénynek, most már mindenki a Eb-re koncentrál.

Kalandosan zárult a sokak által nagyon színvonalasnak tartott idei Premier League idény, angol csapat lett a Bajnokok Ligája győztes, már csak egy jó szereplés hiányzik a kontinenstornán, hogy tényleg nagyon sokáig beszéljünk erről az idényről.

Újra összeáll a Three Lions, a nyilvános főpróba ma lesz Norvégiában.

A "The Three Lions" új frontemberrel vág neki a 2012-es turnénak. Az, hogy Roy Hodgsonra esett a választás legalább akkora meglepetés, mint, hogy a másik kultikus banda a Queen, Adam Lambertet választotta új énekesnek.

Vannak olyanok a brancsban, akikkel már dolgozott együtt, éppen ezért a szaksajtó azon tanakodik, hogy vajon a korábbi sikerek közül a 2010-es "Fulhamot az EL-döntőbe" vagy a 2011-es "Liverpool-t a lejtőre" című albumának a hangzását akarja megidézni az előzetesen a "Kaland a vadkeleten" címre keresztelt új lemezén.

Az NME vitriolos megjegyzésével, hogy egy csapatot Oslóban bevetni először nem feltétlenül jó ómen, nos, azzal nem kell foglalkozni.

Mindenki Woy szeretne lenni!

Hodgson úgy hírlik, búcsút mond régi nagy szerelmének a 4-4-2-nek, és emellett  egyszerre szeretné pályán látni Gerrardot és Lampardot, az álomcsapata így nézne ki:

Hart - Johnson, Lescott (Cahill), Terry, Cole - Barry - Gerrard, Lampard, - Walcott, Young - Rooney.

Ebből rögtön kiesik Rooney, akinek játéka nem csak az Eb első két meccsén, hanem a hírek szerint ma sem számíthat Hodgson, a ManUtd csatára egy kisebb sérüléssel bajlódik. A másik hiányzó Scott Parker, akinél még az is kérdés, hogy két hét múlva az Eb nyitómeccsére meggyógyul vagy sem.

A Chelsea különítmény pedig csak hétfőn fog csatlakozni a kerethez, ezért ideiglenes jelleggel a liverpooli Martin Kelly és a ManCity bal lábas szélsője Adam Johnson kapott meghívót.

Kelly-re nem csak Cahill-ék hiányzása miatt volt szükség, hanem mert a csütörtöki (a blogon is közvetített) első edzésen Glen Johnson kidőlt, így csak hárman (Baines, Lescott és Jones) maradtak az eredetileg beválogatott védősorban.

Hodgson a jelek szerint nincs kibékülve Micah Richards-szal. Érthető, nála jobb kondiban lévő, gyorsabb, lelkesebb középen és jobb szélen is bevethető védő nincs a keretben.

Az első változtatás már meg is van az előzetesen megálmodott kerethez képest, a Norwich City kapusa, John Ruddy eltörte az ujját, így ő biztosan nem utazik az Eb-re.

Hodgson a helyére harmadik számú kapusnak, az U-21-es csapat hálóőrét, a 19 éves Jack Butland-et hívta be. A tehetséges kapus, aki feltehetőleg az olimpián a közös brit csapat első számú kapuvédője lesz. Nagy hátránya viszont, hogy bár a második ligás Birmingham City játékosa, ott még egy meccsen sem védett, egyedüli felnőtt meccsen szerzett tapasztatait idén kölcsönben, a negyedik ligás (League Two) Cheltenham-ben szerezte (24 meccs), ez a hat angol U-21-es és húsz különböző korosztályos válogatott meccsel együtt sem sok.

Hodgson elismerte, hogy "nem nagyon van kikből válogatni", és Butland a harmadik a sorban, de érdekes lenne, ha egy tétmeccsen be kéne veti a zöldfülű srácot.

A Belgium elleni meccs előtt, kedden kell leadni a végeleges Eb névsort az uefának.

Na, így biztosan nem kezd a csapat

A középpályán szóba került a januárban reaktivált United veterán Paul Scholes neve is, de Hodgson kijelentette: nem nála. Nem kereste meg a (mindenféleképpen) vörös játékost az esetleges Eb szereplés kapcsán.

Hodgson és a mostanában szakértőként tevékenykedő Alan Shearer is azon a véleményen van, hogy sokat segíthet a válogatotton, hogy a többség pozitív élményekkel kezdheti meg az összetartást. A Chelsea, a ManCity játékosainak eufóriája remélik, könnyen átragad a többiekre.

A mai meccs még a kísérletezésé, a kapitány ígérete szerint Rob Green és Andy Carroll biztosan kezdeni fog ma este.

Woy reméli, a társaság úriemberhez méltóan fog viselkedni, nem lesz kilengés, balhé hiszen reflektorfényben lesz a csapat, és nem csak a sajtó munkatársaitól kell tartani, mivel minden embernél ott figyel egy fényképezős telefon, vagy más masina amivel pillanatok alatt az interneten lehet bármi.

Én személy szerint remélem, kikerül egy-két szaftos fotó egy emberes, igazán angolos tivornyáról, amit sikeres meccsek után ülnek a srácok!

A mai meccsnek tétje még nincs, lehet finomítani a... A mindenen. Önbizalmat lehet szerezni, mondjuk egy olyan eredménnyel, mint 1966-ban:

A bejegyzés trackback címe:

https://thethreelions.blog.hu/api/trackback/id/tr688344088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

287507 2012.05.26. 10:35:09

Nem bánnám, hogy Scott Parker helyett Adam Johnson kapna egy behívót. Esetleg Carroll is lesérülhetne ma és akkor talán Sturridge is beférne...

337003 2012.05.26. 11:00:56

[stanleykubrick](#837677): johnson walcott helyett kellene, parker maradjon csak. micah richards mellőzése viszont óriási hiba, főleg, hogy walker sincs... mi a picsát gondol woy?

287507 2012.05.26. 11:09:06

[Dr Rudeboy](#837692): Na, de most nem feltétlen kell posztra nézni. Bár úgy se játszatná. Parker azért maradjon csak, mert Roy úgyis Hendersont hívná be, ha ő nem mehetne. Agyfasz. Hát van nekünk G. Johnsonunk. :D Hátha lesérül még ma ő is. :D

339351 2012.05.26. 11:15:20

hát nem lehet hosszútávon arra építeni, amit ma este látni fogunk ettől a foghíjas csapattól. jobbhátvédben egyébként én sem értem, miért nincs Richards, így hogy se Johnson, se Walker nincs, azért Phil Jones nem rossz, bár eléggé elfáradt így szezon végére, Martin Kelly pedig nem ugyan az a szint, mint Micah. lehet hogy van valami balhéja hodgsonnal. egyébként kis hazánkban valamelyik csatorna közvetíti a meccset, vagy maradnak a patakocskák?

337003 2012.05.26. 11:37:23

[stanleykubrick](#837698): idézek a posztból sziki :D "Kelly-re nem csak Cahill-ék hiányzása miatt volt szükség, hanem mert a csütörtöki (a blogon is közvetített) első edzésen Glen Johnson kidőlt, így csak hárman (Baines, Lescott és Jones) maradtak az eredetileg beválogatott védősorban."

344547 2012.05.26. 12:10:06

[csakaMU](#837704): patakpatakpatak, ahogy egész szezonban... :)

332049 2012.05.26. 14:51:24

Rooney nem csak a francia meccsen eltiltott? ma kerül bajba Roy papa, mert szétverik a norvégokat, a sajtó Angliában elájul, elvárások az egekbe szöknek, aztán jön az EB:D

299355 2012.05.26. 16:13:31

[stanleykubrick](#837677): most képes vagy azt kívánni, hogy lesérüljön valaki azért cserébe, hogy az angol válogatott egy ponttal többet szerezzen a csoportkörben, mielőtt kiesik az első egyenes kieséses szakaszban? Remélem eltöredeznek a hajvégeid, hogy 1 forinttal olcsóbb legyen a rákízű halrudacska! (Igen, tényleg semmi értelme annak amit írok, csak a hangok a fejemben...)

308018 2012.05.26. 16:34:32

Ha az MUsok nem jáccanak akkor én a norvégoknak szurkolok majd. Legalábbis kiváncsibb leszek ma rájuk. Rooneyt amugy én se nagyon figyelném, a pótlásán kéne dolgozni ezen a két felkészülési meccsen, esetleg Welbeck és Defoe összjátékát csiszolgatnám, Carollt inkább hátrányban próbálgatnám.

341772 2012.05.26. 17:37:15

játszanak...

344547 2012.05.26. 20:58:01

Na legalább a vezetés megvan! :)

311475 2012.05.26. 23:02:28

na ez egy gyér teljesítmény volt. Youngon kívül ebből a csapatból, ami ma játszott mind kuka, és kéne egy új keret. max a védelem még okés, bár a svédek és franciák ellen bajban lesznek. és szerintem ezen Terryék sem sokat változtatnak... Richards és Rio érthetetlen mellőzése még visszaüt. Óriási szívás, h Roo nincs az első két meccsen, mert gólt nemtom ki fog rúgni, de Carroll 100, h nem... Downing és Walcott megint a nemértem kategória. Johnson mindenképp többetérne az egyik helyett. Gerrardról meg ne is beszéljünk. ráadásul ő a kapitány. no comment. (felmerül bennem Carrick és Scholes neve is, mint jobb opció, sőőt) remélem Lampard jelenléte dob vmit ezen a silány társaságon, és eljutnak legalább addig, h Rooneyt értelme volt kivinni, különben marad megint a semmi. bár így se szépek a kilátásaik az angoloknak.

339351 2012.05.27. 16:45:58

Most olvastam hogy Roy papa szép fényesre nyalta Carroll seggét a meccs utáni nyilatkozatában, tartok ez EB-től, ezek után még jobban. Nekem ebből az jön le, hogy Andy lesz a kezdő csatárunk, ami nem jó. Nála sokkal jobbak vannak, Welbeck sajnos nem 100 százalékosan fitt, Rooney meg egy marha.
süti beállítások módosítása